Vintermometer

kr149.00

Digital LCD Display Vintermometer / Baby-flaske Termometer

Displayet viser i løpet av 2 sekunder temperaturen på innholdet i flasken. Termometeret kommer med et livsbatteri som varer i opptil 70 timer. Siden temperaturmålingen kun tar noen få sekunder, får man svært lang brukstid av dette termometeret.

 • Ingen ledninger eller bytte av batteri
 • Fungerer like godt på en tåteflaske som på en vinflaske
 • Velg mellom Celcius og Fahrenheit

Det er like viktig at melken til barnet har riktig temperatur som vin.

47 på lager

HUSK! Gratis frakt for kjøp over kr. 1000,-

 • Diskret og sikker netthandel
 • Levert i nøytral og anonym emballasje
 • Rask Bring-levering på 1-4 dager
Sikker betaling med

Betalingsalternativer - Safetynet

Beskrivelse

Noen grader gjør en stor forskjell

De fleste av oss har tatt seg et glass melk fra kjøleskapet og raskt merket at melken var noen grader varmere enn man liker den. Den smaker rett og slett ikke like godt. Det er ikke enkelt å gjette seg til en temperatur uten termometer da det avhenger av utgangspunktet.

Tar man en tåteflaske med melk til babyen, så skal den gis til babyen med en temperatur på ca. 37 grader og ikke romtemperatur. Mange blander faktisk romtemperatur med kroppstemperatur, men det er faktisk en forskjell på nesten 15 grader. Babyen vil jo få en mye kaldere melk hvis man blander dette sammen. Med et vintermometer så får man enkelt og raskt riktig temperatur på få sekunder. Termometer avverger også raskt at man ikke gir barnet for varm flaske som gjør at barnet brenner seg. Ulike temperaturer endrer også smaken på drikke, og dette er spesielt viktig for blant annet vin.

Riktig temperatur på vin er viktig

Ofte så gjetter man på at flaskens innhold har sånn omtrent rett temperatur. For å kunne få frem den beste smaken på alle typer vin, så bør de serveres og drikkes med riktig temperatur. Uansett type vin, vil vin i alle prisklasser miste noe av smakens egenskap ved feil temperatur. Dette kan en raskt og enkelt sørge for ved å bruke et vintermometer til vinflaske.

Digital temometer til vin

De aller fleste serverer faktisk rødvin som er for varm. Hverken rimelig rødvin eller dyrere merker, kan serveres for varmt uten at smaken forringes. Bruker man et termometer til vin, så vil man straks oppleve at vinen blir mye mer smakfull.

Ulike rødviner

Den viktigste regelen ved rødviner er å sørge for at den ikke er for varm. Mange tenker feilaktig at rødvin skal serveres i romtemperatur. Dette er feil. Det er også forskjell på lettere og fyldigere rødviner. De fleste har en romtemperatur som er høyere enn 18 grader i hjemmet, og ingen viner bør serveres varmere enn 18 grader. Dette gjelder også rødviner.

 • Lettere rødviner bør på serveringstidspunktet holde en temperatur på rundt 12-14 grader.
 • Kraftigere og fyldigere rødviner bør serveres når de har en temperatur på om lag 16-18 grader.

Temperaturen på alle typer vin er viktigere enn de fleste tror, og en skal ikke undervurdere dette. Brukes et vintermometer så unngår man at smaken kamufleres eller at alkoholduftene blir for fremhevet og tydelige. Blir vinen for kjølig og kald, da mister vinen mye av aromaen og smaken. Og omvendt så kan alkoholduften blir altfor sterk og tydelig hvis vin serveres for varm.

Ulike typer hvit vin

Mange tenker nok at hvit vin er enkelt. At alle typer hvit vin kan legges i kjøleskapet slik at de blir friske og kalde. Det er faktisk forskjell på hvite viner også. Enkelte hvite kan legges i kjøleskap og kjøleskap holder som regel en temperatur på ca. 4 grader. Andre bør være noen grader varmere for at vinen skal få den velsmakende aromaen produsenten reklamerer med. Det er vanskelig å finne riktig temperatur uten å bruke et termometer til vin.

 • Viner som bør serveres kjøligst og holde en serveringstemperatur på 4-8 grader er Champagne i tillegg til musserende viner.
 • Hvite viner som er lette og tørre skal sammen med rosevinene helst serveres mellom 8 og 10 grader.
 • Fyldigere og kraftigere hvite viner anbefales en serveringstemperatur på mellom 10 og 12 grader. Dette får frem aroma og smaken.

Sterkvin

Her i Norge så definerer man at vinen er en sterkvin eller hetvin fra tidligere, hvis alkoholinnholdet ligger på 14-22 prosent. Dette er en vin som ofte brukes i matlaging, men serveres også til for eksempel deserter eller før måltider. Også denne typen vin bør serveres i noen ulike temperaturer avhengig om sterkvinen er tørr eller søt. Den beste smaksopplevelsen oppnås ved bruk av vintermometer for å få frem den riktige temperaturen.

 • Sterkvin som er tørr, anbefales å serveres mellom 14 og 16 grader.
 • Søte sterkviner kan med fordel ha en serveringstemperatur på 16-18 grader.

Hvordan oppnå riktig temperatur uten vintermometer til flaske?

Helt korrekt temperatur krever at en bruker termometer. Det er fremdeles mulig å beregne sånn omtrent riktig ved å ta tiden når en vet hvor kaldt kjøleskapet er. De fleste kjøleskap holder omtrent 4 grader. Tar man for eksempel en lett tørr hvitvin ut av kjøleskapet, så vil vinens temperatur øke til 8 grader etter å ha vært i romtemperatur i om lag 20 minutter. Helt riktig blir det ikke fordi man oftest lar den stå litt for lenge og hva romtemperaturen er vil jo varere veldig.

På samme måte kan en oppnå nesten riktig temperatur uten vintermometer på en fyldig og kraftig rødvin. Står den oppbevart i romtemperatur på 24 grader, så vil den oppnå omtrent anbefalt temperatur på 18 grader etter 30 minutter i kjøleskapet.

Tilleggsinformasjon

Display

LCD Display

Batteri

Engangsbatteri med opptil 70 timers batteritid. Ingen lading og ikke mulighet for bytte av batteri.

Materialet

ABS+ børstet stål

Størrelse

7.5×7.5x4cm

Vekt

31g

Valgmulighet

Celsius eller Fahreinheit

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Vintermometer”
Godkjente tilbakemeldinger med bilde mottar en overraskelse som takk for bidraget.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *